VOORWAARDEN CAMPER HUREN

Kan ik op elke willekeurige dag van de week een camper huren?

Je kan van maandag t/m zaterdag een camper huren. Jouw huurperiode kan dus op verschillende dagen van de week beginnen en eindigen. Zodoende zit je niet vast aan verplichte dagen in de week waarop je de camper dient op te halen en terug te brengen.

Zondag, en feestdagen zijn geen ophaal- of inleverdagen. Het is op zondag en feestdagen dus niet mogelijk om je huurperiode te laten beginnen of eindigen.

Op de ophaaldag kun je de camper vanaf 09:00 uur in de ochtend ophalen op het afgesproken tijdstip, afhankelijk van het aantal campers die op jouw ophaaldag vertrekken. We nemen een aantal dagen voorafgaand aan jouw huurperiode contact met je op, om de definitieve ophaaltijd af te spreken. Op de inleverdag dien je de camper om uiterlijk 12:00 uur in te leveren.

Waar een wanneer kan ik de camper ophalen en terugbrengen?

De camper kun je ophalen bij ons depot in Olst, dit ligt op een doorgaande weg tussen Deventer en Zwolle in. Ons depot is gelegen op hetzelfde terrein als Schadeherstel Henk Nijkamp. Op de ophaaldag kun je de camper vanaf 09:00 uur in de ochtend ophalen op het afgesproken tijdstip, afhankelijk van het aantal campers die op jouw ophaaldag vertrekken. We nemen een aantal dagen voorafgaand aan jouw huurperiode contact met je op, om de definitieve ophaaltijd af te spreken. Op de inleverdag dien je de camper om uiterlijk 12:00 uur in te leveren.

Hoeveel vrije kilometers heb ik als we een camper huren?

Je hebt 250 vrije kilometers per dag, dit is 1750 vrije kilometers per week, daarna betaal je € 0,20 per kilometer.

Uiteraard betaal je zelf de brandstofkosten voor de diesel die je verbruikt tijdens je camperreis. Je krijgt van ons de camper afgetankt mee en deze moet ook weer afgetankt worden ingeleverd.

Het maakt ons niets uit wanneer je de kilometers rijdt, dus bijvoorbeeld de ene dag 150 kilometer en de andere dag 600 kilometer. Dat is helemaal aan jou en jouw eigen reisplanning. Wel adviseren we je een realistische reisplanning te maken, zodat je ontspannen kunt genieten van je camperreis.

250 kilometer per dag:
Als je ergens een camper huurt heb je altijd te maken met een maximum aantal kilometers per dag of per week. Bij Special Campers heb je 250 vrije kilometers per dag, dat is dus 1750 kilometer per week. Rijd je meer dan het toegestane aantal kilometers, betaal je voor de extra kilometers die je gereden hebt 0,20 cent per kilometer.

Stel je huurt bij ons een camper voor 1 week, dan kun je dus 7 x 250 km = 1750 vrije kilometers rijden, daarna betaal je 0,20 cent per kilometer. Stel je huurt bij ons een camper voor 12 dagen, dan kun je dus 12 x 250 km = 3000 kilometer rijden.

Wat is de minimum leeftijd om een camper te kunnen huren?

Om een camper te kunnen huren dien je minimaal 23 jaar te zijn.

Hoe lang dien je een rijbewijs te hebben om een camper te mogen besturen?

Om een camper te kunnen huren en besturen dien je minimaal 2 jaar in het bezit van het rijbewijs te zijn.

Kan ik naar de campers komen kijken voordat we een camper huren?

Het is uiteraard mogelijk om te komen kijken naar onze campers om alvast het gemak, de vrijheid en het avontuur te ervaren die onze campers je tijdens een vakantie te bieden hebben. Omdat we regelmatig op locatie en onderweg zijn, is het handig om vooraf even een afspraak te maken.

Waar kan ik de algemene voorwaarden van Special Campers raadplegen?

De algemene voorwaarden van Special Campers vind je hier.

Waarom een camper huren bij Special Campers in plaats van bij een particulier?

Bij Special Campers weet je voorafgaand aan je huurperiode precies waar je aan toe bent. Special Campers werkt volgens duidelijke algemene voorwaarden en na het reserveren van je camper ontvang je keurig een huurovereenkomst en informatiedocument.

We besteden jaarlijks het merendeel van onze tijd en inkomsten aan het controleren en preventief onderhouden van onze campers, om de betrouwbaarheid en veiligheid van onze voertuigen te waarborgen.

Onze campers zijn voorzien van gereviseerde of nieuwe motoren. Uiteraard zijn alle campers voorzien van de jaarlijkse APK-keuring en krijgen ze periodieke onderhoudsbeurten na elke 7500 km tot 10.000 km.

Daarnaast steken we veel tijd in het onderhoud en schoonmaken van onze campers. De campers worden voor aanvang van elke huurperiode altijd grondig schoongemaakt en technisch volledig gecontroleerd. Tot op heden hebben we nooit ongewenste situaties meegemaakt betreffende bijvoorbeeld allergieën. We besteden dan ook veel aandacht aan het schoon opleveren van de campers aan onze huurders.

Om jouw vakantie onbezorgd te laten verlopen, krijgt jouw camper minimaal 24 uur voor aanvang van de huurperiode altijd een uitgebreide veiligheidscheck in onze garagewerkplaats door onze eigen monteurs.

Voor een pechgeval of aanrijding onderweg heeft Special Campers een 24-uurs hulplijn. Deze hulplijn is 7 dagen in de week dag en nacht bereikbaar. Mocht het nodig zijn kunnen we je dus direct helpen tijdens jouw camperreis. Special Campers heeft een hulppakket Europa voor jouw camper afgesloten. Het pakket omvat pech- en sleephulp en repatriëring.

HET GEBRUIK VAN DE CAMPER

Met hoeveel personen kan ik maximaal rijden en slapen in de camper?

2 persoons Camper
Met dit type camper heb je tijdens het rijden voorin de camper de beschikking over 2 zitplaatsen met gordel. Maximaal 2 personen kunnen dit type camper huren. Dit type camper is dus niet geschikt voor het vervoer van 3 of meer personen.

Voor het slapen is dit campertype voorzien van een bed van 198 cm lang bij 150 cm breed. Dit bed is geschikt om met 2 personen in te slapen.

4/5 persoons Camper
Met dit type camper heb je tijdens het rijden voorin de camper de beschikking over 5 zitplaatsen met gordel. Maximaal 5 personen kunnen dit type camper huren. Dit type camper is dus niet geschikt voor het vervoer van 6 of meer personen. Op de zitplaatsen in camper kan een kinderzitje bevestigd worden.

Voor het slapen is dit campertype voorzien van een bed van 198 cm lang bij 150 cm. Dit bed is geschikt om met 2 personen in te slapen. Daarnaast kun je nog een bed maken van het zitgedeelte van 198 x 113 cm. Voor kinderen of tieners kun je een tentje bij de camper opzetten om in te slapen, dit tentje is onderdeel van de bijgeleverde inventaris.

Beddengoed:
Het beddengoed voor het grote 2 persoonsbed wordt bijgeleverd en is onderdeel van de inventaris. Het beddengoed voor eventuele kinderen die meegaan, moet zelf meegenomen worden.

Kan ik kort voor aanvang of gedurende onze vakantie de camper langer huren?

Als je de huurperiode vóór aanvang van je camperreis wil verlengen, kunnen wij altijd kijken wat de mogelijkheden zijn in onze planning. Het is in het hoogseizoen planning technisch niet mogelijk om de huurperiode te verlengen tijdens een huurperiode, aangezien de camper vaak weer verhuurd is direct na de huurperiode. In het voor- of naseizoen is het soms wel mogelijk om tijdens je camperreis je huurperiode te verlengen en nog wat langer op vakantie te blijven. Om dit te regelen kun je tijdens je camperreis contact met ons opnemen.

Bedenk van te voren goed hoe lang je op pad wil. Onze ervaring is dat je een camperreis beter 1 of 2 dagen ruimer kan plannen, aangezien je dan meer flexibiliteit hebt in je planning om op mooie plekken langer te verblijven. Wij kunnen geen geld teruggeven als de camper eerder dan het einde van de huurperiode wordt teruggebracht.

Tot wanneer kan ik extra opties bij de camper huren?

De optionele extra’s kun je bij voorkeur tot 1 week voor aanvang van je reservering vastleggen. Al hebben we alle extra opties ruim op voorraad, het kan zijn dat we in het hoogseizoen op een bepaalde moment sommige opties niet meer beschikbaar hebben. Zoals je op onze site kan lezen, leveren wij de optionele extra’s op basis van beschikbaarheid. Wil je dus zeker zijn dat de door jou gewenste extra optie nog voorradig is, is het raadzaam om deze al bij je reservering vast te leggen.

Kan ik mijn eigen auto bij Special Campers parkeren als we de camper huren?

Je kunt je eigen auto op het terrein van Special Campers parkeren gedurende jouw huurperiode. Aan het gebruik van een parkeerplaats zijn geen kosten verbonden. Het parkeren van je eigen auto is wel op eigen risico, maar de parkeerplaats is beveiligd met een omheining, afgesloten hek en heeft een camerabewaking. Het terrein is niet vrij toegankelijk.

Als je eerder terugkomt van jouw camperreis, dien je eerst contact met ons op te nemen voordat je jouw eigen auto komt ophalen. De sleutels van je auto dien je bij ons af te geven en worden bij ons veilig bewaard in verband met veiligheidsvoorschriften.

Kan ik mijn eigen fietsdrager gebruiken bij de camper?

Nee dit is helaas niet mogelijk, omdat de fietsendrager bevestigd zit aan de camperunit.

Zitten er gordels in de camper?

Alle wettelijke toegestane zitplaatsen in de camper zijn voorzien van gordels.

Is de camper makkelijk bestuurbaar?

Alle campers zijn eenvoudig bestuurbaar, omdat het losse auto, heb je al het comfort van een normale auto. Tevens zijn de campers makkelijk hanteerbaar door het compacte formaat van het voertuig.

Worden de campers goed schoongemaakt?

Wij steken veel tijd in het onderhoud en schoonmaken van onze campers. De campers worden voor aanvang van elke huurperiode altijd grondig schoongemaakt en technisch volledig gecontroleerd.

Je krijgt de camper schoon mee bij het ophalen van de camper. De camper dient ook weer volledig schoon ingeleverd te worden als je de camper komt terugbrengen.

Mag er in de camper gerookt worden?

In de camper mag absoluut niet gerookt worden. We willen de camper voor al onze gasten graag fris en geurvrij houden. Als de camper bij het inleveren naar rook ruikt, dan zijn we genoodzaakt de camper professioneel laten reinigen. De kosten voor deze reiniging á € 200,- zijn, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, voor rekening van de huurder.

Mag ik mijn hond meenemen in de camper?

Nee huisdieren zijn niet toegestaan in onze campers. We willen de camper voor al onze gasten graag fris, haar- en geurvrij houden.

TECHNISCHE KENMERKEN VAN DE CAMPER

Hoe hard rijdt de camper?

De adviessnelheid is maximaal 110 km per uur, zodat de camper niet urenlang vol belast wordt. Dit zorgt voor een langere levensduur van de camper en het bevorderd de betrouwbaarheid van de camper gedurende jouw reis. Tevens is de adviessnelheid van 110 km per uur veiliger voor de inzittenden en is minder milieubelastend door minder brandstofgebruik.

Onze campers hebben een krachtige dieselmotor, met 4×4 wielaandrijving. Campers zijn vaak zwaar, groot en log. Echter het voordeel van een Special Camper is dat het een kleine praktische en compacte kampeerauto is met minder gewicht en omvang. Hiermee is het dus een stuk makkelijker manoeuvreren over smalle weggetjes in dorpjes of bergachtig landschap.

Uiteraard blijft het een kampeerauto, maar onze ervaring is dat het geen probleem is om bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland in te trekken. De camper heeft natuurlijk wat meer moeite met het rijden in de bergen in vergelijking tot het rijden op vlakke wegen. Dit heeft o.a. te maken met het gewicht van de camper (camperinbouw, inventaris, personen en bagage) en het vermogen van de diesel motor.

Wat zijn de afmetingen van de camper?

2 persoons camper
De afmetingen van dit type camper zijn 5,85 meter lang, 2,10 meter breed en 2,99 meter hoog. Deze afmetingen zijn zonder fietsdrager. De camper is door haar afmeting makkelijk hanteerbaar en erg praktisch in Franse dorpjes en op kleine smalle bergweggetjes.

4/5 persoons camper
De afmetingen van dit type camper zijn 6,45 meter lang, 2,26 meter breed en 3,16 meter hoog. Deze afmetingen zijn zonder fietsdrager. Ook dit type camper is door haar afmeting makkelijk hanteerbaar en erg praktisch.

De afmetingen van de camper zijn handig om te weten voor het tarief op tolwegen en het reserveren van bijvoorbeeld de boot naar Noorwegen of Engeland. Voor tolwegen in Europa maakt de hoogte vaak ook niets uit.

Op welke brandstof rijdt de camper?

Al onze campers rijden op diesel.

Wat is het brandstofverbruik van de camper?

Het brandstof verbruik van de camper is 1 liter op 8 kilometer, dit is afhankelijk van je rijstijl en of je bijvoorbeeld rijdt op snelwegen, in de bergen op stijlen wegen of langs de kust op vlakke wegen. De tankinhoud van de camper is 80 liter.

Wat voor een motor ligt er in de camper?

De campers hebben een goed onderhouden en beschikken over een krachtige diesel motor. In beide campers ligt een V6 motor, tevens zijn de ze uitgerust met een automaat versnellingsbak.

Zijn de campers een automaat of handgeschakeld?

Onze campers zijn een automaat, dit geeft extra comfort in bijvoorbeeld de bergen!

Zijn de campers goed onderhouden, betrouwbaar en veilig?

We besteden jaarlijks het merendeel van onze tijdaan het controleren en preventief onderhouden van onze campers, om de betrouwbaarheid en veiligheid van onze voertuigen te waarborgen.

Onze campers zijn voorzien van nieuwe motoren. Uiteraard zijn alle campers tevens voorzien van de jaarlijkse APK-keuring en krijgen ze periodieke onderhoudsbeurten na elke 7500 km tot 10.000 km. Tevens krijgen de campers minimaal 24 uur voor aanvang van een huurperiode altijd een uitgebreide veiligheidscheck in onze werkplaats door onze eigen monteurs.

Alle wettelijke toegestane zitplaatsen in de camper zijn voorzien van gordels. Onze campers zijn dus goed onderhouden, betrouwbaar en veilig.

Zit er een pechhulp-hulppakket bij het camper huren inbegrepen?

Special Campers heeft voor al haar campers pech- en ongevalshulpverlening afgesloten, met Europa dekking.

Wat moet ik doen als ik pech heb met de camper onderweg?

We besteden jaarlijks het merendeel van onze tijd en inkomsten aan het controleren en preventief onderhouden van onze campers, om de betrouwbaarheid en veiligheid van onze voertuigen te waarborgen.
Om jouw vakantie onbezorgd te laten verlopen, krijgen de campers minimaal 24 uur voor aanvang van een huurperiode altijd een uitgebreide veiligheidscheck in onze werkplaats door onze eigen monteurs.

Als je onderweg onverhoopt stil komt te staan door een pechgeval of aanrijding bel je gelijk met Special Campers. Hiervoor hebben wij een apart telefoonnummer, dat 7 dagen in de week dag en nacht voor jou bereikbaar is. Mocht het nodig zijn kunnen we je dus direct helpen met een pech- of ongeval tijdens jouw camperreis.

Tevens heeft Special Campers ondersteuning van SOS International, een Nederlandse alarmcentrale voor o.a. pech- en ongevalshulpverlening binnen Europa. Samen zorgen wij voor goede hulpverlening. Je staat er dus nooit alleen voor!

Waarom zijn jullie geen lid van de ANWB?

Sinds 2017 biedt de ANWB geen pechhulpverlening meer aan bij gehuurde kampeerauto’s of campers. Je kunt dat hier lezen. Wij hebben gekozen voor SOS International, een professionele, Nederlandse alarmcentrale met grote ervaring op het gebied van pech- en ongevalshulpverlening.

FACILITEITEN IN DE CAMPER

Wat voor radio zit er in de camper?

In alle campers zit een radio met cd-speler en 2 stereo boxen.

Kan er een kinderzitje in de camper worden vastgemaakt?

Omdat onze camper bestaat uit een normale auto met een camperunit, kan op iedere zitplaats in de auto een kinderzitje gemonteerd worden. Wij adviseren je uiteraard om dit alleen op de achterbank (alleen mogelijk bij 4/5 persoons camper) toe te passen.

Kunnen we met een baby, kindje of tiener in de camper slapen?

Het is zeker mogelijk om met 2 ouders en een baby, kindje of tiener in onze campers te slapen. Hiervoor moet je dan wel de 4/5 persoons camper huren, omdat je anders niet genoeg zitplaatsen hebt voor tijdens de reis.

Is er genoeg ruimte in de camper voor bagage?

In de camper zijn meerdere kasten aanwezig, deze zijn geschikt om kleding, voorraad en andere spullen in op te bergen. Bij de 2 persoons camper heb je tevens de mogelijkheid om in de auto (achter de bestuurders en bijrijdersstoel) extra bagage te plaatsen. Deze plek is met een eigen deur toegankelijk en uitermate geschikt voor sporters/ avonturiers met extra bagage.

Heeft de camper sanitaire voorzieningen?

De camper heeft een eigen WC, douche en wastafel aan de binnenkant. Ook aan de buitenkant is de camper voorzien van een douche, dat is extra fijn bij warme dagen of wanneer je een uitdagende activiteit hebt beleeft. Zo kun je eerst schoon worden, voordat je de camper gaat te betreden.

Zit er gas voor de kookpitten in de camper?

De camper is standaard uitgerust met 2 gasflessen van 5 kilo. Dit zijn standaard gasflessen, die je over het algemeen in ieder land kan laten bijvullen, mocht je toch nog te kort komen aan gas. Bij in de huur zit 1 gasfles van 5 kilo ingegrepen. Mocht je ook van de tweede gasfles gebruik hebben gemaakt, wordt dit met de betaalde borg verrekend.

Hoe is de stroomvoorziening geregeld in de camper?

Een grote uitzondering ten opzichte van andere aanbieders zijn de campers van Special Campers uitgevoerd met zonnepanelen. Dat betekend dat je echt kunt genieten in de vrije natuur en je niet altijd op een plaats met stroomvoorziening hoeft te overnachten. Ook de koelkast werkt op zonne-energie, wel zo lekker dat je boodschappen gekoeld blijven.

Verder hebben onze campers twee accu’s die je kan volgen met het ingebouwde boord control system. Binnen in de camper heb je aansluitingen voor 230V, 12V en USB. De accu laadt weer goed op als je met de camper een half uurtje of langer rijdt.

Alleen de 230V aansluitingen werken niet op zonde-energie, maar als je houdt van old-school koffie en thee zetten, heb je ook geen stroom nodig voor wild kamperen!

Zit er een kachel in de camper?

Ja in de campers is ook een kachel aanwezig.

Zit er een 12 volt aansluiting in de camper?

Elke camper is voorzien van een 12volt aansluiting.

Wordt er beddengoed bij de camper geleverd?

Beddengoed voor het grote bed in de alkoof wordt door ons bijgeleverd en is onderdeel van de inventaris. Mocht je kinderen willen laten slapen op het andere bed in de camperunit of in het tentje, moet je hiervoor zelf beddengoed meenemen.