Ruige natuur, imposante fjorden en prachtige landschappen

CAMPERREIS NOORWEGEN

Logo_Special-Campers

Brochure Camperreis Noorwegen

Noorwegen download knop

DOWNLOAD

Graag ontvang ik de download link op:

Hierbij bevestig ik dat ik kennis heb genomen van de Privacy Policy van Special Campers.

Wereldbol Icon Special Campers

NOORWEGEN

Camperreis Noorwegen, hoge bergen en diepe fjorden
Compacte camper icon Special Campers

EIGEN VERVOER

Wij bieden je opties en adviezen voor een rondreis met een eigen camper
klok icon Special Campers

20 - 21 DAGEN

Je bepaalt zelf je lengte van de rondreis, onze dagindeling is een advies
route icon Special Campers

2200 KM

Deze route bestaat uit 2200 kilometer, vanaf de start in Uddevalla (Zweden).

OVER CAMPERREIS NOORWEGEN

De bestemming van de camper route is het zuiden van Noorwegen. Je legt een prachtige weg af door hoge bergen, maar je komt ook langs diepe fjorden. Ook de grootste hoogvlakte van Europa zit in deze reis verstopt, namelijk de Hardangervidda!

Laat je verrassen in ruig, maar mooi Noorwegen!

Tijdens deze camperreis maakt je kennis met de ruige natuur van Noorwegen, imposante fjorden en prachtige landschappen. Van half mei tot midden augustus zijn de dagen lang in Noorwegen. De ene dag rijdt je tussen sneeuw en ijs, terwijl je op een andere dag kunt genieten van zomerse temperaturen. Laat je verrassen en geniet ook vooral van de heerlijke rust.

 • Beste reistijd voor deze camperreis Noorwegen?     Mei t/m augustus
 • Wat voor valuta kan ik gebruiken?     Noorse Kroon
 • Heb ik vaccinaties nodig?     Nee
 •  Welke taal wordt er gesproken?     Noors
 •  Aan welke kant van de weg moet ik rijden?     Rechts
 •  Kom ik hoofdsteden tegen?     Oslo
DAG 1

Aankomst en start van de camperreis Noorwegen in Uddevalla

Er zijn diverse routes die je kan nemen om naar Uddevalla te rijden. Maak je keuze op basis van omgeving, welke veer je het liefste neemt of hoeveel je er voor uit wilt trekken om op je startlocatie te arriveren. De camping ligt aan een fjord en is erg mooi gelegen.
DAG 2

Je reist van Zweden naar Noorwegen

Je start deze dag langs de kustlijn van Zuid-Zweden, prachtige uitzichten! Vervolgens rijdt je verder het binnenland in en passeer je de grens met Noorwegen. Vlak nadat je de grens oversteekt kun je aan de rechterzijde een waterval van maar liefst 46 meter bewonderen. Je wandelt hier vanaf een parkeerplaats naar toe.
DAG 3

Je reist door de binnenlanden van Noorwegen naar Lillehammer

Het is een lange route van bijna 300 kilometer. De route gaat voornamelijk door open en glooiend landelijk gebied en aan het einde volg je de westkant van het grootste meer in Noorwegen: het Mjosamee
DAG 4

Bezoek Lillehammer

Wat een absolute aanrader is, is het bezoeken van Maihaugen. Dit is het grootste openluchtmuseum van Noorwegen. Het is een prachtige verzameling van de oude tandarts Sandvig, met 125 huisjes en duizenden voorwerpen. Vanaf 1 juni is het seizoen geopend en worden er ook rondleidingen gegeven.
DAG 5

Reizen van Lillehammer naar Dombas

Dit is een trip van ruim 200 kilometer. Hij voert je door de prachtige natuur van Rondane National Park. Ook kom je rakelings langs de “Peer Gynt” vegen, bekend van de mooie historie rondom deze volksheld. Niet altijd zijn deze wegen geopend, vanwege sneeuwval. Meer informatie vind je op de website www.peergyntvegen.no.
DAG 7

Met de trein naar Andalsnes

Vanuit Dombas heb je de kans om een indrukwekkende tocht per trein te maken naar Andalsnes. Dit zijn de Raumabanen. Tijdens je reis kom je langs 5 stations, waarvan er twee onbemand zijn. Het is een 114 kilometer lange treinreis die je over een hoogte van 644 meter voert. Iedere dag rijden er 4 passagierstreinen.
DAG 7

Je vervolgd je reis naar Alesund

Wederom reis je over een afstand van ruim 200 kilometer. Deze trip voert je door de historie van de trollen. In fictie zijn deze wezens groot en eng, in werkelijkheid blijven ze groot, maar zijn ze vooral heel lief. Tijdens je reis kun je leuke dingen doen, bijvoorbeeld het bezoeken van de Slettafossen. Dit is een waterval/ stroomversnelling, gelegen in romdal. Of je brengt een bezoek aan het Andalsness Trollvegen Bezoekerscentrum, gelegen net onder Trollveggen. Het tweede deel van route brengt je bij de Romsdalfjord, met prachtige uitzichten over het fjord.
COMPLETE REIS

Ontvang de prachtige digitale brochure over camperreis Noorwegen gratis, vraag hem aan via de groene button!

De complete reis hebben wij beschreven is een mooie brochure. Waarin je de complete dagbeschrijving vindt, naast de gehele route, een beschrijving van de highlights, leuke tips en goede adviezen voor overnachtingsplaatsen. Deze brochure kun je gratis aanvragen via de groene button hieronder.
Stadje Lillehammer in Noorwegen
HIGHLIGHTS

Bezoek Lillehammer

Wat een absolute aanrader is, is het bezoeken van Maihaugen. Dit is het grootste openluchtmuseum van Noorwegen. Het is een prachtige verzameling van de oude tandarts Sandvig, met 125 huisjes en duizenden voorwerpen. Vanaf 1 juni is het seizoen geopend en worden er ook rondleidingen gegeven.

Wandel naar het openluchtmuseum Maihaugen

Vanaf de camping (Lillehammer Camping) is het een wandeling van 30 minuten, wel een steil pad omhoog, daarom wordt het per fiets afgeraden. De camper parkeren bij het museum is eventueel tegen betaling ook mogelijk. De huizen gaan vanaf 11.00 uur open.

Ook kun je vanaf de camping een stokoude raderboot spotten, die is de Skibladner. Dit is een oudste stoomboot ter wereld, gebouwd in 1856 en vaart dus nog steeds. Andere mooie musea in Lillehammer zijn; Het Lillehammer Kunstmuseum, Norges Olympiske Museum (over de Noorse helden), Hakonshall en Norsk Vegmuseum.

Andalsnes in Noorwegen
HIGHLIGHTS

Met de trein naar Andalsnes

Vanuit Dombas heb je de kans om een indrukwekkende tocht per trein te maken naar Andalsnes. Dit zijn de Raumabanen. Tijdens je reis kom je langs 5 stations, waarvan er twee onbemand zijn. Het is een 114 kilometer lange treinreis die je over een hoogte van 644 meter voert. Iedere dag rijden er 4 passagierstreinen.

Alesund in Noorwegen
HIGHLIGHTS

Bezoek Alesund

De stad Alesund is ontstaan aan het einde van de 17e eeuw, maar werd pas in 1848 officieel een stad. Na het verkrijgen van de rechten gaat het snel met de ontwikkeling en groeit het inwonersaantal van 1200 uit naar 11000. De stad ontwikkelde zich, mede door een enorme hoeveelheid aan kabeljauw, tot een van de grootste vissershavens van Noorwegen en een zeer belangrijke exporthaven van stokvis. In 1904 verwoeste een brand bijna de hele stad. Er kwam veel hulp en in minder dan een decennium werd de stad herbouwd.

Drink een drankje in het bergcafe en geniet van het uitzicht

Een leuke plek om te bezoeken is onder andere Aksla Fjellstua. Dit is een fantastisch berg cafe, waarvan je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Lopend kan in 430 treden, maar je kan er ook met de camper naar toe rijden.

Camperreis Noorwegen Briksdal gletsjer
HIGHLIGHTS

Bezoek het Briksdalgletsjer

De Briksdalgletsjer is een zijarm van de Jostedalsbreen en bevindt zich op ca. 10 km van de camping. Vanaf de camping is er bij helder weer een mooi uitzicht over het meer op de Briksdalgletsjer.

Voordat je bij het restaurant komt, ga je linksaf over de brug omhoog en vervolgens de tweede rechts naar een grote parkeerplaats. Alleen gepast muntgeld. (N 61.66326, E6.82166). Nadat je de camper hebt geparkeerd loop je via een steile weg verder naar boven, waar je het restaurant en een grote souvenirwinkel vindt.

Wandel langs de ruisende natuur en het lawaai van de Gletsjer

Bij het restaurant en de souvenirwinkel begint de route naar de gletsjer. Een mooie wandelroute van 2,5 km door machtige natuur (circa 1 uur), langs ruisende beken en watervallen. Er is ook de mogelijkheid om tegen betaling met een ‘Golfcar’ te gaan. Het laatste stukje (15 min. omhoog) moet je hoe dan ook wel zelf lopen, maar dan sta je ook (bijna) onderaan de gletsjer.

Het centrum van Oslo camperreis Scandinavië
HIGHLIGHTS

Oslo, een prachtige stad met veel groen en beeldende kunst

Oslo is minder bekend dan de andere hoofdsteden van de Scandinavische landen, maar heeft heel wat te bieden voor aangenaam verblijf. Het is dan ook zeker geen normale hoofdstad. Het is een groene stad, die qua oppervlakte de grootste hoofdstad van Europa is, maar qua inwonersaantal de kleinste. Het nieuwe operagebouw is wereldberoemd!

Beeldende kunst in Oslo

De beeldhouwer Gustav Vigeland werd in 1869 geboren in Mandal, een kleine stad aan de zuidkust van Noorwegen. Op negentienjarige leeftijd kwam hij in contact met de beeldhouwer Bergslien die hem onder zijn hoede nam. Gelukkig werd zijn talent opgemerkt en kreeg hij verschillende studiebeurzen die hem in staat stelden in Europa indrukken op te doen en zich verder te bekwamen. Reeds jong viel hij op als de meest begaafde beeldhouwer van Noorwegen, vooral door zijn karakteristieke portretten en fantasierijke monumenten. Hij liet een grote schat aan beeldhouwwerken na. Het grootste deel van zijn werk bevindt zich in Oslo. Namelijk in het Vigelandpark en het Vigeland museum.

Doen in Oslo…

Een tocht naar het schiereiland Bigdøy is een aanrader, vanwege het Folklore Museum over de Noorse architectuur en etnologie. Proef de bijzondere sfeer door langs de kaden te lopen, ga iets drinken in aker Brygge of de trendy wijk Grunner.

Overnachten en/of Wildkamperen tijdens camperreis Noorwegen?
Wij hebben de regels voor je op een rij gezet.

overnachten/ wildkamperen

Noorwegen

 • Vrij kamperen mag maximaal drie dagen op niet-omheind platteland. Binnen 100 meter mag er geen woonhuis staan.
 • Op speciaal daarvoor ingerichte en aangewezen camperplaatsen
 • Op campings
 • Het is verboden om op parkeerplaatsen langs snelwegen te overnachten

Liever kamperen op een camping tijdens je camperreis Noorwegen?
Hierbij een aantal overnachting tips!

Bed icon Special Campers
Uddevalla

Hafsten Swecamp Resort

Hafsten 120, 45196 Uddevalla

Camping GPS: N 58.31468° E 11.72314°

Bed icon Special Campers
Hovet i Hallingdal

Birkelund Camping

Hovsvegen 50, 3577 Hovet i Hallingdal

Camping GPS: N 60.61917° E 8.21940°

Bed icon Special Campers
Ålesund

Hjelsetgården Bobilparkering

Sorenskriver Bullsgate 33, 6002 Ålesund

Camping GPS: N 62.47589° E 6.15723°

Bed icon Special Campers
Vik i Sogn

Vik Camping

Rv13, 6891 Vik i Sogn

Camping GPS: N 61.08873° E 6.57836°

Bed icon Special Campers
Ørskog

Fjellstova Ørskogfjellet

E36 / E139, 6240 Ørskog

Camping GPS: N 62.52031° E 6.91519°

Bed icon Special Campers
Oslo

Sjølyst Marina Bobil parkering

Drammensveien 164 / E18 0273 Oslo

Camping GPS: N 59.92051° E 10.67554°

COMPLETE REIS

Vraag gratis de hele camperreis Noorwegen aan en ontvang een prachtige digitale brochure

Meer overnachting tips hebben we beschreven is een mooie brochure, waarin je naast informatie over overnachten ook de complete dagbeschrijving vindt, de gehele route, een beschrijving van de highlights en leuke tips. Deze brochure kun je gratis aanvragen via de groene button hieronder.

LAAT JE REVIEW ACHTER

CAMPER
RONDREIS NOORWEGEN
Camperreis Noorwegen, de ruige natuur, imposante fjorden en prachtige landschappen. De ene dag rijdt je tussen sneeuw en ijs, terwijl je op een andere dag kunt genieten van zomerse temperaturen.
 • Compacte camper icon Special Campers
  Tips en adviezen voor overnachtigen
 • Compacte camper icon Special Campers
  Complete route
 • Compacte camper icon Special Campers
  Op basis van eigen vervoer
 • Compacte camper icon Special Campers
  Beschrijving van de highlights

Camperreis Noorwegen

DOWNLOAD

Graag ontvang ik de download link op:

Hierbij bevestig ik dat ik kennis heb genomen van de Privacy Policy van Special Campers.

4x4 camper huren bij Special Campers; een bijzondere camperreis Noorwegen

Een camper 4×4 huren was nog nooit zo leuk, omdat met deze pickup camper geen enkele plek meer onbereikbaar is. Je kan off road de wildernis opzoeken. Maar door de grote schoon- en vuilwater tanks is het ook mogelijk om enkele dagen te gaan wildkamperen. Beleef een totaal nieuwe vakantie ervaring door de stoere 4wd auto, gecombineerd met de luxe afzetbare camperunit. Huur een 2 of 4/5 persoons pickup camper en geniet van vrijheid en avontuur. Herken jij jezelf hierin? Check dan snel hieronder de prijs en beschikbaarheid van onze campers.