Een indrukwekkende reis door Normandië & Bretagne

CAMPERREIS FRANKRIJK

Logo_Special-Campers

Brochure camperreis Frankrijk – Normandië en Bretagne

Frankrijk N/B download knop boven

DOWNLOAD

Graag ontvang ik de download link op:

Hierbij bevestig ik dat ik kennis heb genomen van de Privacy Policy van Special Campers.

Wereldbol Icon Special Campers

FRANKRIJK

Camperreis Frankrijk; Ruige kliffen en brede stranden
Compacte camper icon Special Campers

EIGEN VERVOER

Wij bieden je opties en adviezen voor een rondreis met een eigen camper
klok icon Special Campers

20 - 22 DAGEN

Je bepaalt zelf je lengte van de rondreis, onze dagindeling is een advies
route icon Special Campers

1400 KM

Deze route bestaat uit 1400 kilometer, vanaf de start in Veules les Roses

OVER CAMPERREIS FRANKRIJK

Ruige kliffen en brede stranden, lieflijk boerenland en granieten dorpjes, dat zijn de ingrediënten van de camperreis Frankrijk door Normandië en Bretagne. Menhirs, calvaires, kastelen en ommuurde steden getuigen er van een lange geschiedenis.

Een indrukwekkende camperreis door een prachtige gebied in Frankrijk!

De camperreis Frankrijk voert langs de hoge kliffen van Veules-les-Roses, de Cap de la Hague, Le Nez de Jobourg en de Cộte de Granit Rose. Ook een bezoek aan de Mont-Saint-Michel, Granville, Bayeux, Cancale en Concarneau is zeer aan te bevelen. Vergeet niet de heerlijke galettes te eten en proef vooral ook de oesters in Cancale en kaasjes in Camembert.

 • Beste reistijd voor deze camperreis Frankrijk?     Mei t/m september
 • Wat voor valuta kan ik gebruiken?     Euro
 • Heb ik vaccinaties nodig?     Nee
 •  Welke taal wordt er gesproken?     Frans
 •  Aan welke kant van de weg moet ik rijden?     Rechts
 •  Kom ik hoofdsteden tegen?     Nee, wel prachtige steden en dorpen
DAG 1

Aankomst en start van je camperreis Frankrijk door Normandië en Bretagne

Je komt aan op het eerste camping in Veules les Roses. Dit plaatsje ligt aan de kleinste rivier van Frankrijk, de Veules, en heeft een grappig kiezelstrand. Het is onder andere de plek waar waterkers gekweekt wordt.
DAG 2

Reizen naar Honfleur

Op deze dag reis je verder naar de plaats Honfleur. Het is een prachtige route langs de kust van Frankrijk. De route is ongeveer 120 kilometer en daarom is er ruimte genoeg voor het bezoeken van leuke dorpjes en schitterende vergezichten. Een hoogtepunt ligt bij Etretat.
DAG 3

Bezoek Honfleur

Honfleur is een prachtige havenstad met in het midden Vieux Bassin, de oude haven. Rondom deze oude haven staan giga mooie huizen met hele hoge gevels en leistenen daken. 
DAG 4

Een echte Franse dag...

Je komt op je route namelijk langs de 3 bekende dorpen Pont l’Eveque, Livarot en Camembert. Proef de heerlijk kaasjes en geniet van de mooie route langs appelbomen en koeien.
DAG 5

Een kustroute tijdens deze Camperreis Frankrijk

Vandaag wordt het een route langs de kust, nadat je de Pegasus brug bent overgestoken start het bij de Cote Fleurie. Daarna wordt de route van ongeveer 75 km vervolgt langs de D-Day stranden, wat een compleet andere wereld is. Een tip, ga bij Juno Beach heerlijk picknicken op het strand en geniet volop van de zee.
DAG 7

Heerlijk uitrusten bij Arromanches les Bains

Arromanches-les-Bains heeft een mooi strand tussen de rotsen, maar het uitzicht van daar uit  op de zwarte blokken van de gezonken caissons doet wat macaber aan. Het plaatsje lijkt redelijk onaangedaan door de oorlog met z’n mooie villa’s van rond 1900 en de moderne wandelpromenade. 
DAG 7

Vervolg je reis naar Urville-Nacqueville

We volgen vandaag de historie nog verder, door het rijden langs de Invasiestranden. Het is een indrukwekkend aaneenschakeling van Memorials en musea. Cimetiere Americain de Normandie en het Duitse kerkhof in la Cambe maken de contrasten van de geschiedenis nog groter. Tot Port en Bessin kun je de ‘Overlord route’ rijden, om vervolgens nog een stuk van D-Day stranden mee te pakken tot aan Sainte Mere Eglise.

COMPLETE REIS

Ontvang de prachtige digitale brochure over camperreis Frankrijk gratis, vraag hem aan via de groene button!

De complete reis hebben wij beschreven is een mooie brochure. Waarin je de complete dagbeschrijving vindt, naast de gehele route, een beschrijving van de highlights, leuke tips en goede adviezen voor overnachtingsplaatsen. Deze brochure kun je gratis aanvragen via de groene button hieronder.
Honfleur Frankrijk
HIGHLIGHTS

De havenstad Honfleur

Honfleur is een prachtige havenstad met in het midden Vieux Bassin, de oude haven. Rondom deze oude haven staan giga mooie huizen met hele hoge gevels en leistenen daken. Aan het water kun je heerlijk vertoeven op de terrassen van goede restaurants. Eten en borrelen is hier echt een feest, maar ook het slenteren door de oude straatjes en het bezoeken van de winkels en de vele galeries is erg leuk om te doen.
Frankrijk-Arromanches-les-Bains-landschap
HIGHLIGHTS

Arromanches-les-Bains

Arromanches-les-Bains heeft een mooi strand tussen de rotsen, maar het uitzicht van daar uit  op de zwarte blokken van de gezonken caissons doet wat macaber aan. Het plaatsje lijkt redelijk onaangedaan door de oorlog met z’n mooie villa’s van rond 1900 en de moderne wandelpromenade. Heel veel winkeltjes in de gezellige hoofdstraat verkopen memorablia en souvenirs. Een prima plek dus om uit te rusten en te genieten van de mooie omgeving.
le-Mont-Saint-Michel in Frankrijk
HIGHLIGHTS

Bezoek Mont Saint-Michel, een absoluut hoogtepunt!

Vandaag een rustdag in Beauvoir. Er is echter zoveel te zien op de Mont Saint-Michel dat er van rusten niet veel zal komen. De 80 meter hoge granietrots verheft zich als een puist boven het vlakke landschap van polders en drassige weiden. De smalle, alsmaar hoger klimmende straatjes dwingen je om het rustig aan te doen naar boven, waar de majestueuze abdij zeker de moeite waard is. Het hoogste punt ligt 157 meter boven de zeespiegel en biedt een schitterend uitzicht op de Baie de Mont Saint-Michel.

Een indrukwekkende stad op hoogte, goed voor de beenspieren!

Als al dat klimmen je teveel is, kun je ook heerlijk fietsen in de omgeving van Beauvoir door het vlakke land. Beauvoir is een klein dorp met enkele leuke terrasjes en wat winkeltjes.

Camperreis-Frankrijk-Saint-Malo
HIGHLIGHTS

Saint Malo

Saint Malo, een stad die een bezoek meer dan waard is. De stad staat op een granieten rotspunt en de huizen zijn gebouwd van graniet. De oude ville close (ommuurde stad) kan daardoor grauw en onaantastbaar overkomen. In 1944 werd de stad door een geallieerd bombardement voor 80% verwoest. Met gebruikmaking van het puin heeft men de ville close weer opgebouwd in de stijl van de 18de eeuw. Je kunt een mooie wandeling maken over de stadsmuren. De Cathédral St-Vincent werd pas in 1964 weer geopend. Saint-Malo kent een roerige geschiedenis, waarvan nog veel is terug te vinden in de twee musea die de stad rijk is, het Musée d’Éthnographie du Pays Malouin en het Musée d’Histoire de la Ville.

Bewonder 300 mythische figuren, die uit rosten zijn gehakt

In Rothéneuf liggen de Rochers Sculptées, een boeiende groep sculpturen, die in de rotsen zijn uitgehakt door Abbé Fouéré. Hij was na een conflict met de kerk uit zijn ambt gezet en trok zich terug in een eenvoudig huis aan de kust. In zo’n 20 jaar hakte hij ongeveer 300 mythische figuren als heiligen, dieren en demonen uit in de rotsen boven de zee. Je kunt ze bezoeken en klautert dan letterlijk tussen deze figuren door.

Verken de omgeving op de fiets, of neem de bus

De Rochers Sculptées liggen op 15 min. fietsen vanaf de camping, de oude stad van Saint-Malo op 20 min. Je kunt ook via Rotheneuf naar Saint-Malo fietsen (35 min.). Een vrij vlakke weg gedeeltelijk langs de kust. Er is ook een busverbinding naar Saint-Malo. De halte ligt op 500 meter vanaf de camping.

Indrukwekkend Island of Brehat
HIGHLIGHTS

Bezoek Ile de Brehat, een absoluut prachtig eiland!

Vanaf de Pointe de l’Arcouest vertrekken de veerboten naar het Île de Bréhat. Het eiland is autovrij en is slechts 3,5 kilometer lang en 1,5 kilometer breed. Het is dus prima te voet te verkennen. Ook kun je er fietsen huren, maar dat is gezien de vele wandelaars op de smalle, steigende en dalende weggetjes niet aan te raden. Door het milde klimaat groeien er oleanders, mimosa en agave op het eiland. In het midden ligt de hoofdplaats Le Bourg, met een mooi pleintje en veel terrasjes en restaurantjes. De mosselen zijn niet te overtreffen!

Concarneau in Frankrijk
HIGHLIGHTS

Concarneau, een lief en mooi stadje

Voordat je vertrekt kun je nog bezoek brengen aan Concarneau. Als je parkeert op Parking Municipal, loop in 10 minuten naar de stadsmuur toe. Het is een erg toeristisch plekje maar zeker de moeite waard.

Ben je een echte avonturier? Dan wil je uiteraard graag weten of je mag wildkamperen in Frankrijk! Lees hieronder de mogelijkheden tijdens je Camperreis Frankrijk.

Vrij kamperen mag alleen met toestemming van de grondeigenaar en/ of de politie. Vrij overnachten (iets anders dan kamperen) mag op elke plaats waar een personenauto of bus mag parkeren. In het geval van onze pick-up camper is dat een auto, de camper is namelijk kleiner van 3500 kg. Het is dus officieel toegestaan om op elke plaats te overnachten waar je ook mag parkeren, maar niet langer dan 7 dagen op 1 plek. Op parkeerplaatsen langs de snelweg is het maximaal 24 uur.

Liever kamperen op een camping tijdens je camperreis Frankrijk?
Hierbij een aantal overnachting tips!

Bed icon Special Campers
Veules les Roses

Camping les Mouettes

Camping adres: Avenue Jean Moulin, 76980 Veules les Roses
Bed icon Special Campers
Honfleur

Camping La Briquerie

Camping adres: Le Bourg, D62, 14600 Honfleur/ Équemauville
Bed icon Special Campers
Cambremer

Aire Municipale

Camping adres: Place de l’Euope, 14340 Cambremer
Bed icon Special Campers
Arromanches les Bains

Camping Municipal d'Arromanches

Camping adres: Avenue de Verdun, 14117 Arromanches les Bains
Bed icon Special Campers
Urville

Camping Municipal les Dunes

Camping adres: 426 Route du Fort, 50120 Urville
Bed icon Special Campers
Barneville-Carteret

Camping Yelloh Village les Vikings

Camping adres: Rue les Vikings 4, 50270 Barneville-Carteret/St.Jd-l-R
COMPLETE REIS

Vraag gratis de hele camperreis Frankrijk aan en ontvang een prachtige digitale brochure

Meer overnachting tips hebben we beschreven is een mooie brochure, waarin je naast informatie over overnachten ook de complete dagbeschrijving vindt, de gehele route, een beschrijving van de highlights en leuke tips. Deze brochure kun je gratis aanvragen via de groene button hieronder.

LAAT JE REVIEW ACHTER

CAMPER
RONDREIS FRANKRIJK
Camperreis Frankrijk; Ruige kliffen en brede stranden, lieflijk boerenland en granieten dorpjes, dat zijn de ingrediënten van de reis door Normandië en Bretagne.
 • Compacte camper icon Special Campers
  Tips en adviezen voor overnachtigen
 • Compacte camper icon Special Campers
  Complete route
 • Compacte camper icon Special Campers
  Op basis van eigen vervoer
 • Compacte camper icon Special Campers
  Beschrijving van de highlights

Camperreis Frankrijk N/B

DOWNLOAD

Graag ontvang ik de download link op:

Hierbij bevestig ik dat ik kennis heb genomen van de Privacy Policy van Special Campers.

Camper 4x4 huren bij Special Campers; een luxe vakantie met pickup camper

Een camper 4×4 huren was nog nooit zo leuk, omdat met deze pickup camper geen enkele plek meer onbereikbaar is. Je kan off road de wildernis opzoeken. Maar door de grote schoon- en vuilwater tanks is het ook mogelijk om enkele dagen te gaan wildkamperen. Beleef een totaal nieuwe vakantie ervaring door de stoere 4wd auto, gecombineerd met de luxe afzetbare camperunit. Huur een 2 of 4/5 persoons pickup camper en geniet van vrijheid en avontuur. Herken jij jezelf hierin? Check dan snel hieronder de prijs en beschikbaarheid van onze campers.