Misschien wel het mooiste eiland van Europa

CAMPERREIS CORSICA

Logo_Special-Campers

Brochure Camperreis Corsica

Corsica Download knop

DOWNLOAD

Graag ontvang ik de download link op:

Hierbij bevestig ik dat ik kennis heb genomen van de Privacy Policy van Special Campers.

Wereldbol Icon Special Campers

CORSICA

Camperreis Corsica;
een betoverend eiland!
Compacte camper icon Special Campers

EIGEN VERVOER

Wij bieden je opties en adviezen voor een rondreis met een eigen camper
klok icon Special Campers

14 DAGEN

Je bepaalt zelf je lengte van de rondreis, onze dagindeling is een advies
route icon Special Campers

520 KM

Deze route bestaat uit 520 kilometer, vanaf de start in Viareggio (Italië)

OVER CAMPERREIS CORSICA

Als de oude Grieken ergens verstand van hadden, dan was het wel schoonheid. Niet voor niets noemden ze hun eiland dan ook ‘Kallisté’: ‘de allermooiste’. 

Ontdek het mooiste eiland van Europa tijdens camperreis Corsica!

De Fransen en Corsicanen spreken overigens zelf van ‘Ile de Beaute’, wat ‘het eiland van schoonheid’ betekent. En we geven de Fransen helemaal gelijk, want wat is dit een mooi eiland! Misschien wel het mooiste eiland van Europa. Ontdek camperreis Corsica, met zijn prachtige kustweg en de oude vesting Calvi. Het letterlijke hoogtepunt van dit ruige eiland bereik je in het stadje Bonifacio.

 • Beste reistijd voor deze camperreis Corsica?     Mei t/m september
 • Wat voor valuta kan ik gebruiken?     Euro
 • Heb ik vaccinaties nodig?     Nee
 •  Welke taal wordt er gesproken?     Frans
 •  Aan welke kant van de weg moet ik rijden?     Rechts
 •  Kom ik hoofdsteden tegen?     Ja, Ajaccio (Corsica)
DAG 1

Aankomst in Viareggio (Italie), voor de boot overtocht

Camping Viareggio is een aangename, schaduwrijke camping met goede voorzieningen. Een heerlijk plek dus om deze rondreis te starten! Omgeven door een dicht beboste Pineta (dennenbos) ligt de camping op zo’n 1500 meter van het centrum en op loopafstand van de zee, welke te bereiken is via een pad door de ongerepte natuur van de Pineta ‘Levante’. De camping ligt op loopafstand van de mooie stad Viareggio. Er zijn voldoende fietsmogelijkheden. Viareggio ligt in het westen van Italië in de regio Toscane in de provincie Luca.
DAG 2

Met de boot naar Corsica

Vanuit Viareggio rijd je naar de havenplaats Livorno. Dit is ongeveer 40 kilometer, houd rekening met een klein uurtje rijden. De vaartocht duurt ongeveer 4,5 uur en het is verstandig minstens 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn bij de boot. Je vaart naar de haven in Basita op Corsica.  

 

Nadat je met de boot bent aangekomen, rijd je door naar de plaats St. Florent. Deze plaats bereik je na ongeveer een uur rijden over een bergachtige weg met veel mooie uitzichten.

DAG 3

Bezoek St. Florent

Je kunt eventueel te voet naar St. Florent, het is ongeveer 20 minuten wandelen. Vandaag de dag is dit plaatsje een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder de vakantiegangers die Corsica als vakantiebestemming hebben. Dit heeft onder meer te maken met de schilderachtige ligging van dit mooie dorpje, bovenop een uitstekende rotspiek aan het water.
DAG 4

Ontdek Cape Corse

De landtong Cap Corse is een ruwe en rotsachtige streek. De kustweg D80 is een van de mooiste ter wereld. De weg slingert door een zeer afwisselend landschap langs kleine baaien en ruige rotsen. Om de paar kilometer tref je weer een dorpje aan. Elk plaatsje is weer anders en bij de havens liggen de vissersboten, waar vissers op zoek gaan naar vis en langoesten. Bijzonder indrukwekkend is de steile westkust van de kaap.
DAG 5

Reis van St. Florent naar Calvi

Het eerste deel van de route gaat kronkelend door de hoogvlakte. Je doorkruist een verlaten gebied en wordt helemaal een met de natuur. Af en toe heb je plekken waar je kan stoppen, hier geniet je extra van de vrijheid, rust en prachtige natuur. Vervolgens vervolg je je weg langs de kust. Na een ruime 60 kilometer bereik je Calvi, de eindbestemming voor vandaag.
DAG 6

Verblijf in Calvi

Calvi is een leuk stadje, het heeft een burcht, een haven, winkeltjes en kleurt prachtige door de bougainville. De stad telt zo’n 6000 inwoners. In de muur van Calvi is de Britse Admiraal Nelson zijn rechteroog verloren, door een granaat die zijn eigen vloot had afgevuurd.
COMPLETE REIS

Ontvang de prachtige digitale brochure over camperreis Corsica gratis, vraag hem aan via de groene button!

De complete reis hebben wij beschreven is een mooie brochure. Waarin je de complete dagbeschrijving vindt, naast de gehele route, een beschrijving van de highlights, leuke tips en goede adviezen voor overnachtingsplaatsen. Deze brochure kun je gratis aanvragen via de groene button hieronder.
Haven van St Florent
HIGHLIGHTS

Mooi St Florent

Vanwege de populariteit van het plaatsje wordt dit plaatsje ook wel het Saint-Tropez van Corsica genoemd. Er zijn verschillende bars, uitstekende visrestaurants te vinden in het oude centrum van het plaatsje. Saint-Florent is een ideale vakantiebestemming en is een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie op het eiland Corsica!

Veel toeristen komen naar Saint-Florent voor het onderwater vissen. In de buurt van het plaatsje zijn bovendien verschillende strandjes te vinden, waar het heerlijk vertoeven is.

Cap Corse op Corsica
HIGHLIGHTS

Cape Corse

Cap Corse staat bekend als een van de mooiste gebieden op Corsica. De combinatie van haar prachtige bossen, dorpjes, kustplaatsjes, torens en mooie baaien maakt van dit gebied een geliefde vakantiebestemming. Dit veelzijdige gebied heeft voor ieder wat wils. 

In het uiterste noorden bevindt zich het dorpje Morsiglia. In de heuvels zijn wijngaarden. De ‘delicate Muscat du Cap Corse’ komt hier vandaan. Ook in het uiterste puntje van Cap Corse ligt de haven Centuri. In het Italiaans betekent ‘marina’ jachthaven in tegenstelling tot ‘porto’, handelshaven. De Italiaanse invloed op Corsica verklaart de oorsprong van het woord ‘marine’. De marine (jachthaven, vissershaven) van Centuri is zeker een van de leukste van het eiland. Vroeger was de haven een spil voor de uitvoer van wijn, hout, olie en citrusfruit. Nog steeds is het de belangrijkste vissershaven van het eiland. In sommige dorpen op het schiereiland lijkt het alsof de tijd nog steeds stilstaat.

Natuur & Cultuur

Voor de wandelaars en natuurliefhebbers onder ons zijn er talloze prachtige wandelroutes te vinden. Zo is bijvoorbeeld een wandeling over het Sentier des Douaniers meer dan de moeite waard. Deze wandelroute gaat onder meer langs enkele prachtige Genuese torens. De cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de vele prachtige plaatsjes, waaronder Nonza en natuurlijk de grote stad Bastia

Tot slot is een ritje over de D80 absoluut aan te raden. Deze route loopt langs de kustlijn van het schiereiland, wat prachtige uitzichten oplevert. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Corse is Cap Corse een gebied dat u absoluut eens gezien moet hebben!

Calvi Corsica
HIGHLIGHTS

Cultuur snuiven in Calvi

Calvi is een leuk stadje, het heeft een burcht, een haven, winkeltjes en kleurt prachtige door de bougainville. De stad telt zo’n 6000 inwoners. Aanraders om te bezoeken in deze stad, zijn de citadel, gebouwd in de 13e eeuw of de kathedraal (St. Jean Baptiste). Behalve deze culturele bezienswaardigheden beschikt Calvi ook over de grootste jachthaven van heel Corsica. Deze is te vinden meteen ten zuiden van de oude stad. Ten westen en zuiden van deze jachthaven vind je verder het treinstation en de winkels. 

Een tip: het is goed om van te voren informatie in te winnen over de openingstijden van de bezienswaardigheden, door restauratie of speciale feestdagen kunnen ze wel eens gesloten zijn.

Indrukwekkend Calanche de piana Corsica
HIGHLIGHTS

Bijzondere rotsformaties bij Calanches

Dit is één van de meest bijzondere plaatsen op Corsica en ligt vlakbij Piana. Calanques zijn inhammen in een diepe vallei die gedeeltelijk zijn ondergedompeld in de zee. De rotsformaties liggen tussen Ajaccio en Calvi. Het gebied is zo bijzonder dat het een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst heeft gekregen.

De bijzondere rotsformaties veranderen in de loop van de dag op sensationele wijze van kleur, van goud naar roze tot vuurrood. De wind en het water hebben de vormen in de rotsen vormgegeven waardoor de prachtige holten zijn ontstaan. Je kan maar beter je fototoestel in de aanslag houden.

Het is mogelijk om de hele route in een halve dag of hele dag (met lunch) af te leggen. Wij adviseren om het over 2 wandeltochten te verdelen. Dan kan je ontspannen door het gebied heen. Dat is een stuk prettiger, vooral als het (zomers) erg warm is. 

Geniet bij zonsondergang!

Voor mensen die met een eigen auto Corsica bezoeken is dit deel van de D81 het mooist en het indrukwekkendst bij zonsondergang. Hieronder zie je afbeelding met een zomerse zonsondergang in dit gebied.

Ontdek de vele verschillende figuren

De ‘hondenkop’-rots, ook wel Tête du Chien genoemd, is ontstaan door erosie van zee en wind. Het is één van de bijzondere vormen in Calanques de Piana. Hij ligt bij de parkeerplaats aan de D81 en is het startpunt voor veel tochten.

Bonifacio Corsica
HIGHLIGHTS

Bonifacio

Bonifacio is absoluut een bezoek waard. De stad zelf is zeer bezienswaardig, maar met name de ligging is bijzonder. Bonifacio is gebouwd op witte kalksteenrotsen die door de wind mooi uitgesleten zijn. Tegenover de oude stad is een uitzichtpunt vanwaar je de stad in zijn geheel ziet liggen. Het uitzicht vanaf hier is weergaloos. Je ziet dat de oude stad voor een deel boven de zee zweeft.  Daarnaast is Bonifacio ook vanaf de zee te bewonderen. Het uitzicht vanaf de zee geeft weer een heel ander perspectief. Naast de oude stad, kijk je dan ook uit op de witte kliffen en grotten.

De levendige haven is een goede start voor een bezoek aan deze stad

Bonifacio is de meest zuidelijk gelegen stad van Corsica. Bij goed weer kun je vanaf de stad Sardinië zien liggen. Het bezoek van de stad begint meestal in de haven. Hier vertrekken de boten voor excursies in de omgeving zoals de Lavezzi eilanden, Sardinië en de grotten rond Bonifacio. De haven is levendig met veel horecagelegenheden en souvenirwinkeltjes. Er zijn hier ook een paar grote parkeerplaatsen.

De oude stad van Bonifacio is omringd door een stadsmuur waar je ook een stukje op kunt wandelen. Vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over de stad en de kuststrook. Daarnaast kun je lekker door de oude smalle straten langs de souvenirwinkeltjes en de horecagelegenheden slenteren. Naast de straatjes zijn er ook diverse in het oog springende bezienswaardigheden.

Ben je een echte avonturier? Dan wil je uiteraard graag weten of je mag wildkamperen op Corsica? Lees hieronder de mogelijkheden tijdens je Camperreis Corsica.

Vrij kamperen mag alleen met toestemming van de grondeigenaar en/of de politie. Vrij overnachten mag op elke plaats waar een personenauto (in geval van een camper <3.500 kg) of bus (in geval van camper >3.500 kg) mag parkeren. Het is dus formeel en officieel toegestaan op elke plaats te overnachten waar je mag parkeren, maar niet langer dan zeven dagen op één plek. Kampeer- en dus overnachtingsverbod staat wel geregeld aangegeven, maar is illegaal. Verder mag je overnachten op parkeerplaatsen langs snelwegen maximaal 24 uur, op speciaal voor campers ingerichte en aangewezen parkeerplaatsen en uiteraard op campings.

Liever kamperen op een camping tijdens je camperreis Corsica?
Hierbij een aantal overnachting tips!

Bed icon Special Campers
Viareggio

Camping Viareggio

Camping adres: Via Del Comparini 1, 46033 Viareggio
Bed icon Special Campers
Porticcio

Benista

Camping adres: Pisciatello D55, 20166 Porticcio
Bed icon Special Campers
St. Florent

Camping Kalliste

Camping adres: Route de la Plage, 20217 St. Florent
Bed icon Special Campers
Ghisonaccia

Camping Arinella Bianco

Camping adres: Bruscheto, 20240 Ghisonaccia
Bed icon Special Campers
Calvi

Camping La Pinède

Camping adres: Route de la Pinède, 20260 Calvi
Bed icon Special Campers
Bonifacio

Camping U'Farniente Pertamina

Camping adres: N198, 20169 Bonifacio
COMPLETE REIS

Vraag gratis de hele camperreis Corsica aan en ontvang een prachtige digitale brochure

Meer overnachting tips hebben we beschreven is een mooie brochure, waarin je naast informatie over overnachten ook de complete dagbeschrijving vindt, de gehele route, een beschrijving van de highlights en leuke tips. Deze brochure kun je gratis aanvragen via de groene button hieronder.

LAAT JE REVIEW ACHTER

CAMPER
RONDREIS CORSICA
Ontdek Camperreis Corsica, met zijn prachtige kustweg en de oude vesting Calvi. Het letterlijke hoogtepunt van dit ruige eiland bereik je in het stadje Bonifacio.
 • Compacte camper icon Special Campers
  Tips en adviezen voor overnachtigen
 • Compacte camper icon Special Campers
  Complete route
 • Compacte camper icon Special Campers
  Op basis van eigen vervoer
 • Compacte camper icon Special Campers
  Beschrijving van de highlights

Corsica Download knop

DOWNLOAD

Graag ontvang ik de download link op:

Hierbij bevestig ik dat ik kennis heb genomen van de Privacy Policy van Special Campers.

Camper 4x4 huren bij Special Campers; een luxe vakantie met pickup camper

Een camper 4×4 huren was nog nooit zo leuk, omdat met deze pickup camper geen enkele plek meer onbereikbaar is. Je kan off road de wildernis opzoeken. Maar door de grote schoon- en vuilwater tanks is het ook mogelijk om enkele dagen te gaan wildkamperen. Beleef een totaal nieuwe vakantie ervaring door de stoere 4wd auto, gecombineerd met de luxe afzetbare camperunit. Huur een 2 of 4/5 persoons pickup camper en geniet van vrijheid en avontuur. Herken jij jezelf hierin? Check dan snel hieronder de prijs en beschikbaarheid van onze campers.