Reizen

Top 5 inspirerende camperlanden in Europa

rondreis Scandinavië

Bent u een echte liefhebber van reizen met een camper? En heeft u de bekende landen als Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië wel een keer gezien? Wij geven u graag inspirerende voorbeelden van een aantal andere camperlanden in Europa die perfect zijn om met de camper te doorkruizen. Dus heeft u deze zomer nog plannen om te gaan reizen met een camper? Doe dan uw voordeel met onze tips!

1. Slovenië

Helemaal niet zo ver van Nederland (1.253 kilometer vanaf Utrecht), ligt een prachtig land dat niet erg voor de hand ligt als vakantiebestemming. Het land ligt in Midden-Europa aan de zuidrand van de Alpen en is lid van de Europese Unie. Buurlanden zijn Oostenrijk, Italië, Kroatië en Hongarije. Daarnaast is er een heel klein stukje kustlijn aan de Adriatische zee.

Het kleine land heeft veel prachtige dichte bossen en is bergachtig. Naast prachtige natuur biedt het land ook mooie steden. De hoofdstad Ljubljana is zeker een bezoekje waard. Rijd daarnaast zeker ook langs het meer van Bled. Een bijzonder meer dat bij de plaats Bled ligt. Lijkt het je wel wat om met de camper door Slovenië te reizen en moet u nog een camper huren? Bekijk dan ons aanbod!

2. Het Italiaanse eiland Sardinië

Veel reizigers zullen de bekende plekken in Italië, denk aan het Gardameer, Toscane of Rome, al gezien hebben, maar Sardinië zal niet vaak als camperbestemming gezien worden. En dat terwijl het eiland in Middellandse Zee vrij eenvoudig te bereiken is. Het is mogelijk om vanuit verschillende steden in Italië met de veerboot naar het eiland te trekken. Eenmaal daar aangekomen kun je genieten van heerlijk rustige wegen, prachtige natuur en oude steden en dorpen.

Lijkt het je interessant om richting Sardinië te reizen met een camper? Dan maak je een zeer goede keus! Heb je nog geen camper om op reis te gaan naar deze één van deze vrij onbekende camperlanden in Europa? Special Campers biedt unieke offroad pick-up campers aan om te huren. Ontdek en beleef de vrijheid in de geweldige natuur van Sardinië.

3. Noorwegen en Zweden

Misschien is een bezoek aan deze Scandinavische landen niet meer zo origineel, maar als je met je gehuurde camper alleen nog maar door het zuiden van Europa hebt gereisd is het zeker de moeite waard om eens richting het noorden te reizen. Prachtige uitgestrekte wegen door weergaloos mooie natuur waar je zelden iemand tegen zult komen.

Vanaf Utrecht naar Noorwegen is het ongeveer 1.342 kilometer rijden. Je zult tussen Denemarken en Noorwegen een veerboot moeten nemen. Liever eerst naar Zweden? Dan kunt je ook via de bruggen van Denemarken naar Zweden rijden. Als je vanaf Utrecht naar Stockholm rijdt moet u zo’n 1.400 kilometer afleggen.

4. Macedonië

Macedonië stond vast niet bovenaan je lijstje bij het plannen van je komende vakantie met de camper. Toch behoort het gastvrije land Macedonië vol historie, prachtige natuur en vele culturele bezienswaardigheden zeker tot dit lijstje met inspirerende camperlanden in Europa. Macedonië ligt wel zo’n 2.100 kilometer van Utrecht af, dus is het slim om richting dit land te reizen als je genoeg tijd hebt. Niet alleen de eindbestemming Macedonië zal je dan doen verbazen. Ook de reis er naar toe is zeker de moeite waard.

5. Engeland en Schotland

Vier je je vakantie graag in een groene omgeving? En houdt u van het Nederlandse klimaat? Dan zijn de landen Engeland en Schotland de perfecte bestemmingen voor uw campervakantie. Tijdens een reis met de camper door deze landen geniet je van lange uitgestrekte wegen langs rotsachtige kusten en door groene uitgestrekte landschappen.

Via de Eurotunnel bij Calais in Frankrijk ben je in slechts 35 minuten in Engeland. Aan die snelle reistijd hangt natuurlijk een prijskaartje. Ga je liever goedkoper richting Engeland? Kies dan voor een overtocht via één van de vele veerboten.

Bekijk ook onze rondreis over Schotland! Vraag gratis is digitale brochure aan en je ontvangt een prachtige pdf boordevol informatie over de route, bezienswaardigheden en campings. De camper rondreis Schotland, bekijk je hier.