Reizen

Speciale tijd, speciale wensen, Special Campers!

Special Campers in de Nederlandse bossen

geschreven door Robert-Jan & Averien

Vakantie in eigen land?

Stel nu dat je leven volledig is ingericht op “onderweg zijn”, dan is thuis zitten in verband met de Corona maatregelen niet echt je favoriete bezigheid.

Sterker nog, dan ga je op zoek naar alternatieven die wel mogelijk zijn. Hoe kunnen we nog ergens naartoe, zonder onnodig in contact te komen met andere medeburgers, de grenzen niet te overschrijden en alle rust en ruimte te vinden, waar we ons zo prettig bij voelen?

Jawel, vakantie in ons eigen verrassend mooie Nederland.

Maar, het is November? Vervelend weer? Campings dicht? Horeca gesloten? Het hele land zit op slot. Hoe gaan we dat plannen dan? En wat met betrekking tot een reisplan? En met welk vervoersmiddel gaan we op pad?

We zoeken dus een rijdende huiskamer, waarbij we volledig uitgerust zijn, om een tijdje in “onder te duiken” en we alle voorzieningen hebben om ons zelf in leven te houden. Een dak, warmte, water en voedsel. Vrijheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Een andere speciale wens op ons reisverlanglijstje is een vervoersmiddel waarbij we letterlijk overal kunnen komen. De mooiste, meest rustige afgelegen kampeerplekken liggen niet direct langs de snelweg. Het is dus, voor ons, een vereiste dat we van het asfalt af mogen.

En waar kom je dan uit? Jawel, bij Ellen en haar Special Campers.

De camper is geregeld, wat wordt onze bestemming?

Na de uitgebreide briefing bij de camper, die groter is dan dat die op de foto’s lijkt, vertrekken we richting de eerste camperplek in de buurt. Daar kunnen we op ons gemak alle knopjes uitproberen en rustig alle meegenomen spullen een plaatsje geven.

Het driepits gasfornuis verwelkomt de eerste maaltijd, de zonnepanelen op het dak voorzien ons van licht, de kachel verwarmt ons verblijf in no time en we hebben honderd liter drinkwater aan boord. Het is gezellig en de vakantiestemming stroomt al snel door onze aderen. Voor de ochtendrituelen hebben we zelfs een chemisch toilet aan boord en voor de liefhebbers een heuse douche. We besluiten die in uiterste nood slechts te gebruiken. Het is heerlijk Cosy binnen en pas nu komt de kaart op tafel.

Twee weken genieten we van de kleinste weggetjes van Nederland en nemen af en toe een zandpad mee. Dat mag van Ellen als je heel goed begrijpt dat off-road rijden iets heel anders is dan deelname aan de Dakar Rally. Het Herfstweer is ons gunstig gezind en we staan op compleet verlaten recreatieparken als enige gasten. We wandelen doordeweeks zonder ook maar een sterveling te zien, als je de vele vogels, enkele reeën en zelfs een vos, niet mee telt, door de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Van de achterhoek, naar Twente, door naar de Friese Meren om vervolgens in de Zaanstreek even te pauzeren. Van West Brabant, via de Peel naar Zuid Limburg en door naar het Rijk van Nijmegen. Uiteindelijk toch nog na circa1500 km Machtig Mooi Nederland bewondert te hebben, terug op de stadscamping van Deventer. Prachtige stad om onze hele comfortabele, maar toch avontuurlijke reis mee af te sluiten.

Dat bewijst dat de campers van Special Campers de juiste naam dragen en dat je niet perse deze hoeft te huren als je een flinke roadtrip in het buitenland gaat maken.

Een korte vakantie in eigen land met Special Campers, ik kan het zeker aanbevelen.

Dank je wel Ellen, je ziet ons zeker terug.

Robert Jan & Averien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.