Special Campers, Tips & Adviezen

Special Campers: kampeertrend van 2019

Special camper in bosrijke omgeving

Special Campers starte in 2018 en lanceerde haar nieuwe concept op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. We werden warm ontvangen als nieuwe speler op de kampeermarkt.

Onze doel: een innovatieve camper aan de markt toevoegen en daarmee het hart van mooie, eigenzinnige, stoere en avontuurlijke kampeerder veroveren. En uiteraard hoop je dat je opvalt en dat je met dit nieuwe concept kunt inspireren! Wij zijn dan ook onwijs tros dat we nu al als kampeertrend voor 2019 zijn aangemerkt door een van de bekendste bloggers Kampeermeneer!

Bron: kampeermeneer.nl

“Wat worden de kampeertrends voor 2019? Weer een mooi kampeerjaar komt ten einde. Tijd om vooruit te kijken. Kamperen blijft altijd hetzelfde maar toch ook weer niet helemaal. Ieder jaar zijn er trends die het kamperen  anders maken. Dit zijn de 10 trends die ik zie voor 2019 en waarvan ik denk dat ze komend jaar kamperen gaan domineren? 

Ieder jaar sluit ik het jaar af met een voorspelling van welke kampeertrends het komende jaar een belangrijke invloed gaan hebben op kamperen in Nederland en Europa. Tijd voor de belangrijkste kampeertrends van 2019.”

Kampeertrends 2019

TREND 4. STOER KAMPEREN VERBANT DE BURGERLIJKHEID

Waar kamperen 10 jaar geleden vooral werd gezien als burgerlijk gaat het nieuwe imago van een deel van de kampeerders juist stoer worden. Geen standaard caravans voor deze kampeerders. Nee de trend is juist off-road met je Pick-up camper door Schotland reizen of slapen in de daktent boven op je 4 x 4.

Ook de bamping trend waarmee je back to basic zelfvoorzienend kampeert en waar bushcrafting een voorbeeld van is zet door. Dit is niet langer alleen voor een selecte groep maar wordt ook als georganiseerd weekend uitje of ‘bucket list avontuur’ geboekt door niet basic kampeerders.

Naast deze mooie beschrijving over ons concept in trend 4, zijn er nog een aantal trends voor dit jaar die ons concept raken. Zou beschrijft kampeermeneer ondermeer dat roadtrippen enorm in opkomst is. Vanwege een toename van vrije tijd bij babyboomers en een verlegging van prioriteiten bij twintigers en dertigers; een revival van de roadtrip.

Maar ook de trends ‘duurzaam kamperen’ en ‘off the grid kamperen’, zijn natuurlijk precies de voordelen die Special Campers je biedt. Door de stoere 4×4 auto van ons concept is geen enkele plek onbereikbaar en de zonnepanelen op het dak van de camper geven je een unieke vrijheid.

Ben je nou benieuwd naar alle trends voor 2019? Lees dan hier het volledige artikel van Kampeermeneer en je bent volledig op de hoogte!