Reizen, Special Campers

Samen met vrienden ontdekken en genieten wij in Brabant met onze 4×4 camper

4x4 camper in Nederland

Ontdekken en genieten is ons doel voor 2021! Dus we dachten daar gaan we gelijk gehoor aan geven. Hoe doe je dat in een tijd dat je land behoorlijk op slot zit? Dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk, hiervoor namen we onze eigen campers als basis.

Op naar Brabant met onze 4×4 camper…

Onze beide campers waren een weekend thuis, dus wij dachten: “pakken deze kans”! Het is prachtig weer voor deze tijd van het jaar, dat wordt genieten. Wij hadden het geluk om met dat prachtige weer eruit te kunnen. Samen met vrienden hebben wij ontdekt hoe heerlijk ons eigen land is, zelfs nu in Corona tijd. We maakten de campers gereed voor vertrek, samen met een gevulde koelkast en een opgemaakt bed gingen wij op pad voor een mini trip richting Brabant.

Ik had al eens gehoord over de kampeerterreinen van Staatsbosbeheer, maar nog nooit zelf ervaren. Via een bezoekje op logerenbijdeboswachter.nl kwamen we erachter welke natuurterreinen in de winter geopend zijn. We kwamen uit in Brabant bij het terrein de Vlagberg. En zoals verwacht, de camping lag prachtig midden in het bos. Online reserveerden wij twee plekken om vervolgens contactloos te kunnen inchecken.

Midden in het bos stalde wij en onze vrienden de campers op zeer ruime kampeerplaatsen. Op de camping was het gezellig druk vanwege de voorjaarsvakantie. Ieder op zichzelf aan het genieten, zonder dat we als mensen te dicht bij elkaar in de buurt kwamen.

Ontdek Brabant… lunch wandeling met drie heerlijke culinaire stops

Uiteraard vinden wij het een feestje om met onze eigen camper te kamperen, maar het is natuurlijk ook super leuk om te ontdekken wat er in de omgeving van de camping te doen is. Ik had thuis al ontdekt dat er een restaurant op 500 meter lag. Uiteraard nu gesloten, maar misschien hebben ze nu toch een leuke aanbieding. Ik abonneer mij op hun Facebook pagina en gelijk de volgende dag zie iets leuks. Een lunchwandeling van ongeveer 8,5 kilometer met drie culinaire stops erin. 

We begonnen met koffie een heerlijk stuk appelgebak. Terwijl we zittend op een boomstam dit lekkers naar binnen smikkelen bestuderen we de route. Na ongeveer drie kilometer gewandeld te hebben komen we aan bij onze tweede stop. Een leuk eetcafe naast een prachtige kerk, gelegen aan een fantastisch plein. Helaas nu even geen terras, maar we krijgen wel een geweldig lekkere kom soep! Eigengemaakt, goed gevuld en een heerlijk broodje drijvend er bovenop.

De zon straalt nog steeds aan de horizon en vrolijk wandelen we verder naar het derde culinaire punt. In het dorpje verderop (Oploo) vinden wij het koffiehuus Ons Moe. Terwijl een vriendin op zoek gaat naar een geocaching schat halen wij een tas vol met lekkere broodjes op. We zitten allemaal nog bomvol van de soep, dus de broodjes belanden in de koelkast van de camper. Die bewaren we voor de volgende dag.

Ik ontdek een glimlach op mijn gezicht en denk “ Yes, ik ben er echt even helemaal uit, wat fijn”.

Hoewel de route zelf niet heel erg bijzonder was, hebben we volop genoten van het buiten zijn, lekker bewegen en het heerlijke eten. Terug bij de camper kunnen we nog net van de laatste zonnestralen genieten, voordat deze achter de bomen verdwijnt. Heerlijk genietend van een wijntje en biertje beseffen we dat het leven zo slecht nog niet is. Er even helemaal uit zijn is dus echt mogelijk in deze tijd, ook in Nederland.

Het leuke aan deze natuurcamping is, dat je je eigen hout kan hakken. De mannen komen terug met een kruiwagen vol stenen en hout. We bouwen een veilige plek en hebben al snel een brandend vuurtje dat een fijne warmte afgeeft. Tip: breng aanmaakblokjes mee. Langzaam wordt het donker en op steeds meer plekken worden gezellige vuurtjes gemaakt. De camping is echt een prachtig decor; midden in het bos, overal kleine vuurtjes en een zacht geroezemoes. Ik ontdek een glimlach op mijn gezicht en denk “ Yes, ik ben er echt even helemaal uit, wat fijn”. 

Naast het vuurtje hebben we intussen ook de barbecue aangestoken. We grillen hamburgers en biefstuk, smikkelen van stokbrood met tapenade en slaan de gezonde groenten vandaag even over. Gewoon easy, chill en lekker. 

Na een heerlijk nachtje slapen is het tijd voor een goed ontbijt en Brabant verkennen op de fiets!

Na een goede nachtrust zitten we de volgende dag aan het ontbijt en we merken twee dingen op. Een; Het was heerlijk stil (op een specht na) vanmorgen en twee; we zijn alweer aan het eten. Deze trip bestaat toch wel echt uit een hoog (vr)eetgehalte, dus hoogste tijd voor een beetje beweging.

Samen met een vriendin stap ik op de fiets voor een lekker tochtje door de bossen en landerijen. Ondertussen vermaken de mannen zich op de mountainbike in het bos. We fietsen langs menig boerderij en stoeterij, prachtige molens, uitgestrekte heide en midden door de bossen met uitzicht op een meer. We hadden zelf een fietsroute uitgezet door middel van het knooppunten netwerk. Zelf in de bossen was dit netwerk keurig voor elkaar, echt een leuke manier om zelf je route samen te stellen.

Bij terugkomst wacht ons nog het goed belegde broodje van de wandeling de dag ervoor. Deze eten we met smaak op, buiten; in de zon, uit de wind. We hebben echt een fijne trip gemaakt. Ik kan het iedereen aanraden, blijf positief, ga eruit en ontdek wat er nog wel mogelijk is. Uit ervaring kan ik zeggen, je knapt er echt van op!

Liefs Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.