Reizen

Ontdek Fascinerend Marokko of Winters Lapland

Winters-Lapland-Expedition-Far-East-huskies

In 2018 lanceerden wij ons concept op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. Direct op de eerste dag werd ik welkom geheten door Hans van Expedition Far East. Zonder dat hij een camper van ons had gezien, was hij direct enthousiast! 

Nu een jaar later spraken we elkaar weer, onze campers zijn een feit en zijn reizen nog steeds indrukwekkend! Voor mij de perfecte aanleiding om een blog te schrijven over de mogelijkheden die je met onze campers tijdens zijn reizen kan ervaren!

Ontdek Fascinerend Marokko

Laat ik beginnen met Marokko, of zoals ze zelf zeggen “Fascinerend Marokko”! Marokko is een kleurrijk en veelzijdig land en bestaat niet alleen uit een woestijn, maar heeft naast de reusachtige Hoge Atlas ook een prachtige kust.  Ervaar afwisselend rotsen, stranden en pittoreske verscholen baaien, gelegen aan zowel de Atlantische Oceaan als aan de Middellandse Zee. Je reist met Far East eerst door de immense woestijn en later door de bergen. De door hun uitgestippelde route is met een camper goed te berijden. Navigerend ga je door dit bijzondere land over de oneindige vlakte, langs kleurrijke duinen.

Tijdens deze mooie reis ben je 21 dagen onderweg. Je overnacht meerdere keren in het wild en doordat hun truck met je meereist kom je op plaatsen waar je anders alleen van kon dromen. De reis wordt in februari/maart gereden, wat betreft het huren van een camper de low maanden zijn. Een ideale combinatie voor een zeer bijzondere vakantie! Voor meer informatie zie: https://www.expeditionfareast.com/portfolio-item/camperreis-fascinerend-marokko/

En als tweede ben ik enorm geïnspireerd geraakt door een zeer bijzondere wintervakantie! Je denkt bij de winter niet zo snel aan een camperrondreis, maar Expedition Far East maakt het wat mij betreft helemaal waar. Absoluut een toevoeging aan mijn bucketlist, hopelijk zijn jullie het helemaal eens met mijn keuze.

Winters Wit Lapland

Een winterreis met eigen camper tot over de Poolcirkel is zonder meer een avontuurlijke en onvergetelijke onderneming. Zoveel sneeuw heb je waarschijnlijk nog nooit gezien. Je rijd over besneeuwde wegen door de ongerepte natuur en je geniet in dit oneindige witte landschap van rust, ruimte en stilte.

Naast het bijzondere licht overdag is er nog een ander fenomeen. Namelijk het mysterieuze Noorderlicht in de duisternis, dat bij een heldere lucht in de nacht gemiddeld twee keer per week te bewonderen is. Garanties zijn er niet maar het geeft wel een zeer bijzondere dimensie aan de reis. Het zien van dit bizarre lichtspektakel is een ervaring die iedere reiziger wel eens in z’n leven wil meemaken.

Wintersport tijdens je camperreis

Lapland is natuurlijk geen land op zichzelf, maar een naam voor de meest noordelijke regio’s van Rusland, Noorwegen, Zweden en Finland. Dit gebied is niet alleen een sneeuwzekere wintersportbestemming maar mede door de vele unieke activiteiten als zeer veelzijdig te bestempelen. Nergens in Europa is het aanbod zo divers. Tijdens deze fantastische camperreis staan diverse activiteiten op het programma: Husky safari’s, een tocht op een rendierslee en een sneeuwscooter safari.

De reis duurt ongeveer 45 dagen en je komt door maar liefst 6 landen heen. Tijdens de reis zijn er groepsactiviteiten, maar ook volop mogelijkheden voor individuele avonturen. Denk hierbij aan: skiën of snowboarden op de heuvels bij Ruka, langlaufen over oneindige vlaktes en door prachtige bosgebieden, maar ook kun je schaatsen of gaan ijsvissen.

Houd je van kamperen en wintersporten? Dan is dit echt de ideale rondreis voor jou! Meer informatie vind je op: https://www.expeditionfareast.com/portfolio-item/camperreis-winter-wit-lapland/

Voor meer informatie kijk op de website van Expedition Far East