Special Campers

Argentinië, ons verhaal: van idee tot de realiteit!

Robin en Ellen heerlijk op huwelijksreis in Argentinie

Op 30 december 2016 stapten Robin en ik in het vliegtuig, op weg naar avontuur! We zeiden gelukkig nieuwjaar tegen elkaar in Argentinië. Dat was wel even wennen, we zaten namelijk aan de Braziliaanse grens bij Iguazu (bekend van de watervallen). Om 12 uur ‘s nachts ging daar precies 1 vuurpijl de lucht in, dat waren we in Nederland wel anders gewend… haha. Na ruim 20 uur reizen doken wij dus vroeg ons bed in om de volgende dag fris aan ons avontuur te beginnen.

Het was een reis bomvol met mooie ervaringen, fantastisch gewoon. We zagen enorme watervallen, onwijs indrukwekkend dat natuurgeweld, hele lieve pinguins, bezochten de woeste Dakar rally, genoten van de wijn in Mendoza en het bruisende leven van Buenos Aires. We vervolgden onze reis per camper door het binnenland van Argentinië.

Zonder dat we het door hadden reden we ruim 5000 kilometer in 12 dagen, alleen maar genieten van de prachtige natuur, uitzichten en ongelofelijk mooie land.

Wanneer je uren samen doorbrengt in een camper, ver weg van het normale leven, kun je je gedachten de vrije loop laten. Je komt tot rust, ziet kansen en start met dromen 🙂

Robin en ik waren net met ondernemen begonnen, want in januari 2016 hebben we het schadeherstelbedrijf van zijn ouders overgenomen. Direct vanaf het begin zeiden we, hoe leuk zou het zijn als we er nog iets gaafs naast kunnen doen! Maar wat?

Liefde op het eerste gezicht in Argentinië: de pick-up camper!

Tijdens onze reis zagen we de pick-up camper! Nooit eerder gezien, dus ik vroeg aan Robin bestaat dat in Nederland of Europa ook? “Even googlen”… nou dat gaat niet als je reist in Argentinië! Je kan gemakkelijk honderden kilometers rijden zonder enig bereik. Maar het maakt wel dat je verder gaat met dromen, onze gedachten gingen naar:

  • Super stoer ding, waarom hebben we die niet gehuurd? Kunnen we een stuk sneller over die lange kiezelpaden hier!
  • Welke landen kun je goed bezoeken met zo’n camper?
  • Super handig dat die camper uit 2 delen bestaat, kun je ook nog eens alleen met de auto op pad.
  • Lekker compact & kamperen: Heerlijk!
  • Wat een vrijheid…

Na ruim drie weken vlogen we terug naar ons koude landje (40 graden in Argentinië vs rondom het vriespunt in Nederland in januari). Volledig uitgerust, accu opgeladen en bomvol met nieuwe ideeën! Eenmaal thuis hebben we de computer aangeslingerd voor een breed marktonderzoek, uitgebreide analyse en meerdere brainstormen over naam en logo.

De basis is compleet

Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder en staat de basis voor onze nieuwe concept/bedrijf! De super gave camper units zijn besteld en ook stoere 4×4 monsters zijn uitgezocht! (lees ook het blog over de 4×4 auto’s) Mooi dat we dat inmiddels geregeld hebben, maar er moet nog meer geregeld worden!

Volledig uitrusten van de campers, dat moet wat ons betreft goed!

Toen wij in Argentinië onze camper ophaalden was deze volledig uitgerust. Dat is super, want dan kun je onbezorgd op reis. Maar het was wel heeeeeel erg basic! We hadden twee hele kleine stoelen, die vielen nog net niet uit elkaar en we zaten bijna letterlijk op de grond 🙂 Geen schaduw mogelijkheden met 40 graden en we moesten springen om in ons bed te komen. We hebben ons er prima mee vermaakt en gered, maar het zet je aan het denken en geeft je ideeën om het zelf anders in te regelen en je huurders het beter te gunnen!

Volg onze zoektocht naar een perfecte uitrusting!

De komende maanden gaan we jullie meenemen in het compleet maken van de uitrusting. Ofwel een letterlijk kijkje in onze keuken! We hebben het opgedeeld in de volgende thema’s: Keuken & Koken, Wonen & Slapen en Buitenleven. We gaan op zoek naar de Special Camper uitrusting, door te testen, adviezen in te winnen en hopelijk ook met tips van jullie als ervaren kampeerders! Heb je een goede ervaring met bijvoorbeeld service, stoelen, waslijnen of iets compleet anders. Schroom dan niet en en reageer vooral in een reactie hieronder!